El Barri 22@, la zona de moda

barrio 22@

El Barri 22@, la zona de moda

Si estàs pensant en mudar-te a el Barri 22@, no dubtis en contactar amb Flippers. Una empresa de mudances amb més de 40 anys d’experiència en aquest sector. Especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid, i mudances a Barcelona.

Barcelona és una ciutat dinàmica i en constant canvi, i sempre es troba immersa en la recerca de noves idees i projectes, així com suggeriments innovadores que li permetin no estancar-se i continuar amb la seva important desenvolupament social i econòmic.

Així és com va sorgir el projecte de barri 22@: com una resposta de l’administració local a la necessitat de comptar amb més fonts d’ocupació en el sector secundari sense tenir tanta dependència de el sector serveis.

El projecte de barri 22@ inicialment es va desenvolupar amb dos objectius: donar-li vida a el vell districte industrial de Barcelona i alhora, evitar que es convertís només en un espai residencial de luxe. La idea consistia a planificar urbanísticament amb sòl per a diversos usos:

 • Àrees residencials
 • Zones industrials i comercials.

Cal recordar que el barri 22@ al Poblenou (al districte de Sant Martí), sempre s’havia caracteritzat per ser una zona industrial. A més, històricament va ser el bressol de el moviment obrer català. De tal manera que prendre aquest espai i dotar-lo de nou d’un caràcter industrial, productiu i de mobilització econòmica, en certa manera, ha estat com reinjectar vitalitat a tota l’economia de Barcelona i Catalunya.

 

barri 22@
barri 22@

El projecte 22@ Barcelona va transformar les antigues àrees industrials de barri de Poblenou en un entorn de perfecta qualitat tant per treballar, viure com aprendre.

 • Com a projecte de renovació econòmica, va constituir una oportunitat única per transformar el Poblenou en una important plataforma tecnològica, científica, i cultural que convertiria a Barcelona en una de les ciutats més dinàmiques i innovadores a nivell internacional.
 • Com a projecte de renovació urbana, responent a la necessitat de recuperar el dinamisme econòmic i social de barri de Poblenou, creant un entorn divers i equilibrat on conviuen, tant habitatges protegits, com a equipaments i zones verdes que fan millorar la qualitat de vida i treball.
 • I com a projecte de renovació social, afavorint la interrelació entre els diferents professionals que treballen a la zona, juntament amb la participació dels veïns que resideixen i / o treballen en aquest districte de grans oportunitats, gràcies a les ofertes per les noves tecnologies.

Per què triar el barri 22@?

Quan algú comença a plantejar-se fer una mudança a Barcelona, ​​sol ser per diferents motius:

 • Augment de la família
 • Canvi de treball
 • Recerca d’una casa més gran o més petita
 • Comprar i deixar el lloguer
 • Cerca més comoditats dins de l’edifici, com ara piscina, gimnàs, aparcament, etcètera.

El barri 22@ és un dels barris estrella com a destinació de mudança d’oficines, això es deu al fet que és una zona de Barcelona que s’ha desenvolupat molt en els últims anys, on es troben edificis sostenibles i moderns, ideals sobretot per a oficines .

No podem ometre que la mobilitat social sempre està vinculada a motius econòmics. Ja sigui que es busquin oportunitats laborals o acadèmiques, una mudança mai és fortuïta. És per això que des de l’experiència, aquí a Flippers hem detectat que moltes de les persones que seleccionen com la seva nova llar a aquesta ciutat de Barcelona, ​​busquen barris o zones més actives, ben situades i amb un dinamisme econòmic que faci que valgui la pena l’esforç de la mudança, com en el cas de barri 22@.

barri 22@
barri 22@

En aquest sentit, el barri 22@ és un dels barris que més persones trien com a destí de la seva mudança. Això es deu al fet que és una zona de Barcelona que s’ha desenvolupat molt en els últims 10 anys. Ofereix habitatges de totes les característiques i oficines per a qualsevol tipus d’empresa.

I districte 22@ aglutina tots els serveis que pot necessitar una ciutat:

 • Bones comunicacions
 • Hotels
 • Centres comercials
 • Centre de convencions
 • I llocs d’oci per a totes les edats i públics.

La remodelació d’aquesta zona va portar a l’obertura d’una part de Barcelona a la mar i amb això a aprofitar totes les possibilitats que ofereix.

Val la pena aprofundir en les característiques que fan d’aquest barri un lloc tan atractiu per als que van a viure a Barcelona o es traslladen des d’altres àrees de la ciutat.

Transformació de barri 22@

En els seus inicis, el plantejament general per a la implementació de el pla de la transformació de barri 22@, es pot veure que va néixer des de l’anàlisi de la manca de moviment industrial al Poblenou. Per què? Perquè la indústria, establerta en aquest barri dècades enrere, ja s’havia desplaçat als polígons industrials ubicats a la perifèria de la ciutat.

Poblenou indústries Barri @ 22Poblenou indústries Barri 22@
Poblenou indústries Barri 22@

Per això, el barri 22@ és una espècie de conglomerat que agrupa els sectors industrials i els serveis, enfocats a la vegada, en l’era digital i de el coneixement.

Es pensava en una recuperació industrial, fomentant l’activitat econòmica, i enfocant en activitats relacionades amb les noves tecnologies de transmissió de la informació, comunicació, investigació, coneixement i cultura.

Per a això, es va plantejar la creació de pols estratègics de transformació al barri, així com la varietat d’usos de terra per no caure en l’error de crear un simple espai industrial, sinó que s’arribés a un ús ampli i variat de terra: industrial, d’oficines, comercial i residencial. Així mateix, es buscava que tot això estigués unit de forma natural. Com? Dotant d’identitat a barri, però alhora amb flexibilitat i reconeixent les particularitats històriques i arquitectòniques de l’antic barri.

El Barri 22@ i els seus inicis

Tot aquest procés de recuperació de barri, es va iniciar l’any 2000. Dues dècades després, en aquesta zona s’ubiquen universitats, empreses, centres de recerca, habitatges i zones verdes.

Aquest vibrant barri, és una de les zones que atrauen més turistes estrangers que volen instal·lar-se a Barcelona. Moltes de les vegades, a través d’empreses de mudances especialitzades i de gran prestigi a la ciutat comtal, com Mudances Flippers Int.

Quin és el motiu de la gran activitat immobiliària i de construcció en aquest barri?

Aquest atractiu barri ha atret a multitud d’empreses. Moltes d’elles, tecnològiques i grans multinacionals que han establert les seves oficines a la ciutat. Un barri molt ben comunicat i amb gran varietat de serveis i magnífics edificis.

Tot això ha promocionat la mobilitat econòmica i cultural, i sorprenentment a el baix preu dels terrenys en comparació amb altres àrees. Això ha despertat un gran interès per construir i vendre espais turístics, habitacionals i residencials al barri 22@.

Tot i que els districtes de l’Eixample o Ciutat Vella encara avui concentren la major quantitat d’hotels de la ciutat, la zona del barri 22@ és la que concentra gairebé la meitat dels projectes hotelers actuals. Això es deu a la disponibilitat i preus accessibles de terra. Això permetrà a aquesta zona incrementar en gairebé un 20% la seva oferta hotelera.

Un altre nou sector en auge són els espais coworking. A causa de la flexibilització de moltes empreses amb el teletreball, han estat necessaris habilitar aquesta nova forma d’oficina. D’aquesta manera, també s’ha ajudat a companyies que necessiten menys superfície per desenvolupar la seva activitat.

22@ mar
22@ mar