Mudances a Las Rozas, coneix el municipi més “cool” de Madrid

Mudances a Las Rozas pont

Mudances a Las Rozas, coneix el municipi més “cool” de Madrid

Si et traslladaràs al nord de Madrid properament, segur que voldràs saber com han evolucionat les mudances a Las Rozas al llarg de la història. Descobreix-ne més!

Las Rozas és un municipi que pertany a la Comunitat de Madrid i va ser un dels primers a comunicar amb l’autopista, així mateix també disposa de quatre estacions de ferrocarril.

En l’actualitat, és un dels municipis amb la renda per càpita més alta d’Espanya i ha experimentat un fort creixement de la seva població, en les darreres dècades que han fet augmentar considerablement les mudances a les Rozas.

Tot i que les mudances a les Rozas, avui dia, solen fer-les persones normalment d’un nivell mitjà-alt, els primers pobladors de la zona van ser agricultors. D’aquí ve el nom del municipi: “rosa”. Zona que es prepara per primer cop per dur a terme el seu conreu. Per això inicialment, les primeres mudances a Las Rozas, van ser realitzades per agricultors que es van traslladar d’altres municipis propers per tal d’ampliar les seves zones de conreu.

Mudances a las Rozas

Evolució de les mudances a Las Rozas al llarg de la història

Realment, el veritable auge de la població va tenir lloc al segle XVI, coincidint amb l’establiment de la capital a Madrid i la construcció del Palau de l’Escorial. I per conseqüència, en aquell moment, es va convertir en un dels més importants per a les mudances a Las Rozas.

En un mapa localitzat que data de l’any 1755, apareix el nom de Matas Altas (Las Matas), que es va poblar amb els treballadors que construïen la carretera que portava a Segòvia. Posteriorment, la factoria de RENFE va nodrir aquest nucli urbà amb treballadors del ferrocarril. A causa de l’augment de treballadors, les mudances a Las Rozas van augmentar considerablement.

Durant la Guerra Civil Espanyola, la zona es va convertir en zona de grans batalles. A data d’avui, encara es poden observar fortins com els de la Devesa de Navalcarbó. El 1936, es van esdevenir batalles, de les més cruentes de la Guerra Civil a Madrid. Els habitants que fins al moment havien realitzat les seves mudances a Las Rozas, molts d’ells van haver de refugiar-se en llocs de la Serra, com les coves de Hoyo de Manzanares, a aquests crocs, posteriorment se’ls va denominar cucuts.

Lamentablement, durant aquests anys les mudances a Las Rozas van caure en picat, igual que la seva població, recuperant-se de mica en mica, en finalitzar la guerra, amb la col·laboració del Ministeri de Governació, que va ajudar a reconstruir aquells pobles devastats per la guerra.

Història actual de les mudances a Las Rozas

Las Rozas és l´únic municipi que té el Premi Nacional d´Esports. L’han rebut dues vegades i el 2016 va ser Ciutat Europea de l’Esport.

Durant els anys 90 l’equip de bàsquet Club Bàsquet Las Rozas, va obtenir cert prestigi i es va trobar a prop de l’ascens a primera divisió.

Al municipi hi ha la seu de la Real Federació Espanyola de Futbol, ​​a les instal·lacions de la Ciutat del Futbol de Las Rozas.

Gràcies als diferents clubs existents a Las Rozas i la diversitat d’esports que s’ofereixen, podem afirmar que gràcies als esportistes que s’han traslladat a la zona, les mudances a Las Rozan han patit un repunt a causa d’aquests moviments.

El municipi rep centenars de visites de compradors que decideixen visitar el nirvana de les compres madrilenyes, que gairebé van en processó a Las Rozas Village per intentar aconseguir els millors descomptes en marques nacionals i internacionals, distribuïts entre les més de 100 botigues i boutiques que disposa el complex.

Pensant en mudar-te a Las Rozas? No oblideu comptar amb l’ajuda d’una empresa de mudances com Flippers. El teu trasllat serà tot un èxit!