Mudances a Sitges, què ofereix aquesta ciutat?

Mudances a Sitges

Mudances a Sitges, què ofereix aquesta ciutat?

Si està pensant en mudar-se a Sitges, no dubti en contactar amb Flippers. Una empresa de mudances amb més de 40 anys d’experiència en aquest sector. Especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid, i mudances a Barcelona.

Sitges és un municipi de la costa catalana. Pertany a la comarca del Garraf i està situat a 38 km a sud de Barcelona.

La seva economia està basada en el turisme i la cultura. Disposa de nombroses places hoteleres i anualment se celebra al municipi gran quantitat d’esdeveniments que fan tan famós a aquest poblet de Catalunya. Gràcies a això, s’ha convertit en un municipi mundialment conegut.

El més destacable i multitudinari, i que atrau milers de persones interessades en el cinema fantàstic, és el Festival de Cinema de Sitges.

Sitges és un significatiu destinació de turisme LGBT, a més també d’acollir:

  • Congressos
  • Conferències
  • Seminaris i reunions d’empresaris.

Per tot això, les mudances a Sitges han anat en augment en les darreres dècades, tant per l’encant del municipi com pels seus festivals i celebracions.

Què celebracions o esdeveniments es duen a terme a Sitges?

Sitges és la seu permanent de l’Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Es tracta d’un dels esdeveniments cinematogràfics més cèlebres de el continent europeu. Aquest festival és un dels pioners de cinema fantàstic, el terror i la ciència-ficció. El primer any que es va organitzar aquest certamen va ser el 1968, per Pedro Serramalera, com “Setmana Internacional de Cinema Fantàstic”. El 1997 va canviar de nom a què ha perdurat fins als nostres dies, a l’obrir-se a altres gèneres cinematogràfics. Aquest festival, converteix aquest tranquil i emblemàtic poble català. Se celebren cercaviles, fires … en definitiva, durant uns dies tant la restauració com l’hostaleria reben milers de visitants curiosos i adeptes a el cinema fantàstic i de terror.

Corpus Christi, és una altra de les festivitats més destacables de la ciutat de Sitges. Durant els dies que dura aquesta celebració, destaca la Catifa del Cap de la Vila (simula una catifa feta de clavells que adorna un dels punts més emblemàtics de la població).

L’Orgull LGBT de Sitges és un esdeveniment que es celebra al mes de juny des del passat 2009 que inclou multitud d’espectacles, “Pool Party”, concerts, desfilada de carrosses i drag queens i tancament amb focs artificials.

Mudances a Sitges Festival orgull

Així mateix, el famós Carnaval de Sitges s’ha convertit en uns dels principals esdeveniments del municipi. Sitges s’omple de diversió i color. Sent els seus dies més esplendorosos el diumenge de Carnaval, amb la Rua de la Disbauxa; i la Rua de l’Extermini (dimarts) i el comiat de Sa Majestat Carnestoltes (dimecres de cendra). Aquests són els dies assenyalats de l’Carnaval a Sitges, encara que tots els dies es realitzen multitud d’activitats en els seus carrers, escoles i cases particulars.

Per tot el que ofereix el municipi, tant d’oci, cultura, poble costaner, restauració … és un enclavament perfecte per a traslladar-se. És per això, que moltes persones han decidit fer realitat el somni d’executar la seva mudança a Sitges, en moltes ocasions, a través d’empreses de mudances de prestigi consolidat com mudances Flippers Int.

Una mica d’història de les mudances a Sitges

La principal activitat econòmica de la vila era el cultiu i la vinya, destacant la malvasia. Es tracta d’una varietat de raïm amb la qual avui en dia, encara s’elabora el cèlebre vi de malvasia de Sitges. El cultiu de l’blat, horta, garrofers i el margalló, símbol de l’Garraf. Arribat el segle XIV, i gràcies a la col·laboració amb la comarca veïna de l’Penedès, per donar sortida als seus productes, van afavorir a les mudances a Sitges gràcies a les bones comunicacions comercials.

L’activitat econòmica va continuar sent la pagesia, la pesca i l’activitat portuària que va créixer a partir de el segle XVIII quan es va liberalitzar el comerç directe amb Amèrica, fins a principis de segle XIX, quan es va establir un constant comerç amb les colònies americanes. Per tot això, les mudances a Sitges han estat sempre constants, en comparació d’altres pobles propers.

Al segle XVIII, molts sitgetans van establir colònies a la costa occidental de el golf de Cadis per millorar les condicions de pesca de la zona i per aconseguir millorar el comerç amb Amèrica. Amb el temps, juntament amb altres pescadors de la costa de Maresme, van fundar l’actual Illa Cristina, quedant en el vocabulari de la zona paraules catalanes i cognoms com Giralt, Cabot o Miravent. Aquesta és una dada curiosa que va afectar a les mudances a Sitges en el seu moment.

En l’actualitat, les mudances a Sitges segueixen en auge, i Mudances Flippers Int, té presència de forma habitual.

Mudances a Sitges paisatge