Mudances Villanueva del Pardillo: Una gran alternativa a Madrid

mudances a villanueva del pardillo

Mudances Villanueva del Pardillo: Una gran alternativa a Madrid

Villanueva de l’Pardillo és un municipi de la Comunitat de Madrid que es troba situat a 26 quilòmetres de la capital. Gràcies al seu entorn natural, a la conca de l’Guadarrama, les mudances a Villanueva de la Pardillo han anat en augment les últimes dècades. Un lloc ideal per a amants de la Natura per la seva proximitat a la urbs. Així mateix, tens gairebé les mateixes comoditats que en plena ciutat, i al seu torn, amb bones vies de comunicació entre la ciutat i les seves poblacions de la proximitat.

Una mica d’història de les Mudances a Villanueva de la Pardillo …

En anys anteriors a la Pesta Negra, a mitjan segle XIV, el llogaret de Galapagar, va formar part del territori de l’Comtat de el Real de l’Manzanares de el Ducat de l’Infantado, localitat de l’arquebisbat de Toledo on les mudances a Villanueva de l’Pardillo van començar a tenir la seva apogeu.

Respecte la procedència de el nom de la localitat, hi ha diferents hipòtesis. Segons la versió popular, ja en època de la Reconquesta, un pastor de cognom Pardo li va posar el seu nom, d’aquí: “Pardillo”.

Arribat el segle XIX, es va integrar a Colmenar Vell, en aquest moment, les mudances a Villanueva de la Pardillo, van augmentar a causa de la mobilitat entre poblacions.

Realment, la història de la localitat és un misteri, sobretot en el període que va des de finals de segle XVIII fins 1.939, ja que durant la Guerra Civil Espanyola es va destruir l’església i l’ajuntament i, amb ells, els arxius de l’municipi.

Els plans de rehabilitació posteriors i el creixement immobiliari a Madrid, i, per tant, les mudances a Villanueva de la Pardillo, van augmentar, així com les dels seus voltants; aconseguint un important creixement de població, incrementat sobretot al segle XXI.

Mudances a Villanueva del Pardillo

Les mudances a Villanueva de la Pardillo des del Segle XVIII fins als nostres dies

Podem afirmar que, durant el segle XVIII, és l’època més destacable respecte les mudances a Villanueva de la Pardillo. L’estructura urbana i els seus habitatges s’estenien irregularment a banda i banda de la carretera principal.

Ja aleshores, hi havia 67 cases, 2 cellers, 9 pallers, 4 solars, una taverna, una merceria i també una botiga de adrogueria. Tots els habitatges estaven habitades menys una, la que pertany a l’curato, que estava bastant deteriorada.

En aquesta època no hi havia casa hospital, ni fonda, però sí una casa, la del senyor Felipe Rodríguez, que solia albergar alguns caminants, per voluntat.

Un important conjunt d’habitatges, fins i tot pomes senceres, estan considerades zona d’interès històric, demostrant les nombroses mudances a Villanueva de la Pardillo produïdes abans de 1936. Durant la Guerra Civil Espanyola, el municipi va quedar gairebé desolat i posteriorment es van desenvolupar diversos projectes inspirats en la arquitectura agrícola popular, amb habitatges d’una a dues plantes.

La destrucció ocasionada per la Guerra Civil va provocar que les principals mostres d’el patrimoni artístic municipal, es construïssin a mitjan el segle XX. Com a exemple, es pot trobar l’Església de Sant Lluc Apòstol i l’Ermita de la Mare de Déu de l’Soto. En aquesta època, gràcies a la reconstrucció de la població, es va generar un repunt en les mudances a Villanueva de l’Pardillo, que durant mig segle es van veure temporalment paralitzades per les males condicions de la majoria dels seus habitatges.

El medi natural de Villanueva de l’Pardillo, es troba entre les serres de Guadarrama i de Gredos, i solcat pels rius Guadarrama i Aulencia, al Parc Regional del Curs Mig del riu Guadarrama. Predominen les alzines, bosc de ribera, pins, matolls i muntanya baixa. Part del territori de Villanueva està inclòs al Parc Regional del Curs Mig del riu Guadarrama.

A partir de la dècada dels anys 80, quan les mudances a Villanueva de la Pardillo van augmentar per habitants residencials, va ser baixant de mica en mica la tasca principal del municipi, basada inicialment en la ramaderia i l’agricultura, i es va modificar gran part de les activitats i va incrementar el sector serveis.

Un plus per a les mudances a Villanueva de la Pardillo

Les tradicions del municipi, com el romiatge de la Verge de l’Soto, amb recorreguts pels carrers, amb balls de tamborins i dolçaines; juntament amb la gastronomia, esdevenen un plus per a aquells que estan interessats a realitzar mudances a Villanueva de la Pardillo.

Mudances a Villanueva del Pardillo

Aquest poble disposa d’una gastronomia típica i variada. A l’estar bé influenciada per la serra de Guadarrama, està basada en tot tipus de carns i postres típics de la zona. El privilegiat entorn de la regió li permet aprofitar els molts productes que s’obtenen de forma natural. Entre els molts ingredients oriünds de la Serra de Guadarrama destaquen:

  • Les carns de boví amb Indicació Geogràfica Protegida
  • Espècies i plantes aromàtiques
  • Bolets
  • Mel de diferents varietats
  • Productes de caça
  • Formatge pur de cabra elaborat amb llet munyida de l’espècie Cabra de l’Guadarrama,
  • Verdures i hortalisses regades amb fresques aigües.

Anualment, es realitza la Ruta del Tapeo i Jornades Gastronòmiques. L’organitza l’Ajuntament per potenciar els plats típics de la zona, fent que moltes persones s’enamorin del municipi i s’animin a fer realitat els seus mudances a Villanueva de la Pardillo.

Estàs pensant en mudar-te a Villanueva de l’Pardillo? Confia en mudances Flippers i en els seus 40 anys d’experiència. No t’ho pensis i posa’t a les nostres mans! Som especialistes també en un altre tipus de mudances a Madrid, en mudances a Barcelona o mudances internacionals.