Mudances Castelldefels: molt més que una ciutat de vacances

Mudanzas Castelldefels

Mudances Castelldefels: molt més que una ciutat de vacances

Els barris a Castelldefels i els seus noms són relativament nous, ja que segles enrere els noms eren diferents i han anat canviant amb el pas el temps, oblidant la seva toponímia anterior.

Fa 100 anys, Castelldefels tenia tan sols 300 habitants, de manera que escassejaven les mudances Castelldefels. Vivien en el que anomenem Poble Vell, als voltants de la plaça Major, o bé en diverses masies disperses pel municipi. No hi havia barris, ja que gairebé no hi havia cases, i la seva gent es coneixia pel nom o pel de les seves famílies.

Les mudances Castelldefels van donar un tomb fins als anys quaranta de segle passat, ja que nombroses persones residents a Barcelona i poblacions adjacents van decidir fer realitat els seus mudances Castelldefels. Llavors es van començar a desenvolupar noves urbanitzacions, que amb el pas el temps s’han anat transformant en barris.

Les mudances Castelldefels van començar amb segones residències i poc a poc, han passat a ser residències habituals.

Cal destacar, que, en els mesos d’estiu, les mudances Castelldefels van en augment a causa de famílies que es traslladen temporalment per estiuejar al municipi. En l’actualitat disposa gairebé de 70.000 habitants, i tot ha canviat molt des de fa un segle.

Castelldefels té diferents zones o barris, amb característiques diferents:

El que actualment anomenem barri de Castelldefels centre, va sorgir d’un pla d’urbanització de 1926 al costat de l’estació de tren i l’església. Pel que podem afirmar que el primer boom de mudances Castelldefels es van produir en aquesta zona.

El Poble Vell o Poble Vell, anomenat així per ser el lloc que des de fa mil anys servia de residència als pocs habitants de Castelldefels. Allà era on hi havia la majoria de serveis, tot i que des de la Guerra Civil, la majoria es van disseminar per altres zones.

El barri de Montmar, al costat de el centre de la ciutat cap a l’oest. Va néixer d’una urbanització d’aquesta zona en 1926. El seu nom és comercial, per animar aquells interessats en realitzar les seves mudances Castelldefels a gaudir de la muntanya, estant a prop de la mar.

Vista Alegre: Barri nascut de l’autoconstrucció i de la tasca de les persones emigrants de sud en els 50-60. La seva planificació no va ser molt ordenada, però és un barri amb identitat pròpia molt marcada, de què els seus habitants estan molt orgullosos.

Can Roca: Aquest barri va créixer gràcies a les mudances Castelldefels de treballadors emigrants. Eren terrenys barats allunyats de centre, als anys cinquanta i seixanta. Ara s’ha desenvolupat molt, i també té una identitat pròpia marcada.

El barri de l’Castell (Castell) es diu així per estar a prop de el castell. Símbol de la ciutat. Des del segle X hi era la seva església i posteriorment, al segle XIV, es va començar a fortificar.

Mudances Castelldefels Castell

El barri de Can Vinader, es va crear al voltant de la masia de Can Vinader i la muntanya de el mateix nom. Quan sobre els anys 40 es van multiplicar les mudances Castelldefels, moltes d’elles van acabar en aquesta zona que s’estava acabant d’urbanitzar.

Amb el barri de Bellamar succeir el mateix que a Can Vinader. Tot i que les mudances Castelldefels en aquest barri es van succeir entre la dècada dels 50-60. La part més alta d’aquest barri, davant de la mar, se li coneix com Bellavista.

El barri del Poal també va néixer d’una urbanització moderna, de finals dels cinquanta-seixanta, en el límit al Garraf amb Sitges i proper a la masia Can Poal o Can Pou Alt, construïda cap a l’any 1900 per l’arquitecte Francesc Berenguer Mestres per al Comte Güell.

A la zona de platja inicialment vivia poca gent, ja que era pantanós i havia aiguamolls. Per tal d’augmentar les mudances Castelldefels, la zona es va anar dessecant i sobre els anys trenta les dunes i terrenys es van assentar amb pins, a la zona coneguda com La Pineda.

Mar-i-sol: Urbanització moderna, dels anys trenta-quaranta. Està als costats de l’Av. Pineda, que és la que porta a la platja des del centre.

Gran Via Mar: Urbanització moderna, dels anys cinquanta i seixanta. Està al costat de l’autovia i al costat de Canal de Piragüisme.

El Baixador (baixador): Cridada així per l’estació de tren, construïda l’any 1931, limita amb Sitges.

Mudances Castelldefels Estació de tren Baixador

Lluminetes (llumetes): Se li diu així ja que hi havia moltes barques de pescadors, ja que, a les nits, es veien des de la platja com “Lluminetes” sobre el mar. Al centre de la platja.

Mudances Castelldefels Platja Lluminetes

Les Botigues de Sitges: A la zona hi havia des del segle XVIII i XIX uns habitatges pobres que eren conegudes com “Botigues” (botigues). No eren botigues, sinó cases de pescadors.

Mudances Castelldefels a partir dels anys 90 de segle XX

Can Bou: Aquesta urbanització és de les més noves, es va construir en els anys 90, i les mudances Castelldefels des de llavors han anat en augment.

Zona Universitària: Es va fer per la Universitat Politècnica de Catalunya, a partir de l’any 2000.

La Muntanyeta: Urbanització moderna dels anys noranta. Es diu així pel turó de La Muntanyeta, que està en el seu centre i ara disposa d’un gran parc. En aquesta zona s’han trobat restes d’època ibèrica, quan les mudances Castelldefels eren escasses, però no inexistents; i d’una masia de segle XVI. Està al costat de centre de la ciutat, cap al nord.

Els Canyars: Urbanització dels 90. El seu nom procedeix de la Riera de Canyars, que serveix de límit amb Gavà i per la qual baixa molta aigua de la muntanya quan plou abundantment.

Sigui quin sigui el barri de destinació i el teu procedència, si tens pensat realitzar mudances Castelldefels, Mudances Flippers Int, posa a la teva disposició tots els seus mitjans tècnics i humans per a poder executar el servei amb les millors garanties. Una empresa de mudances experta en tot tipus de mudances des de fa més de 40 anys. Com per exemple, en un altre tipus de trasllats a Barcelona, ​​trasllats a Madrid o mudances internacionals.