Mudances Colmenar Viejo

Mudances Colmenar Viejo

Mudances Colmenar Viejo

Si estàs pensant en realitzar mudances a Colmenar Viejo, no dubtis en contactar amb Flippers. Una empresa de mudances amb més de 40 anys d’experiència en aquest sector. Especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid, i mudances a Barcelona.

Colmenar Vell és un municipi espanyol pertanyent a la Comunitat de Madrid i es troba situat a l’àrea metropolitana de la capital. És un dels majors termes de la província de Madrid, només superat per Madrid i Aranjuez.

Gran part del territori de Colmenar Vell es troba inclòs en la Parc Regional de la Conca Alta de l’Manzanares. És per això, que alguns espais es troben sotmesos a un alt nivell de protecció, com La Devesa de Navalvillar (1072 ha). Tot i que no pertany a parc, posseeix una gran riquesa en fauna i flora per la seva situació i conservació. Per aquesta raó, molts amants de la natura han realitzat les seves mudances a Colmenar Viejo per poder realitzar llargs passejos, a través d’empreses de mudances com la nostra Flippers Int.

Colmenar Vell limita amb:

 • Madrid
 • Moralzarzal
 • Hoyo de Manzanares
 • Manzanares el Real
 • Miraflores de la Serra
 • Guadalix de la Sierra
 • Pedrezuela
 • San Agustín de Guadalix
 • Soto de Real
 • Algete
 • Sant Sebastià dels Reis i Tres Cants.

Alguns habitants d’aquestes poblacions properes, han decidit executar les seves mudances a Colmenar Viejo, per poder gaudir dels espais verds de què disposa, i al seu torn, prop de Madrid.

Mudances Colmenar Viejo

Aquest municipi es caracteritza per tenir un gran nombre de ramaderies de bous de lídia, considerada com la més antiga de les actuals a Espanya. També es caracteritza per tenir una prestigiosa marca de llet, La Colmenareña, que es comercialitza, sobretot, a la zona nord de la Comunitat de Madrid.

Així mateix, hi ha una raça d’ovella coneguda com colmenareña, en perill d’extinció i endèmica de la zona. Aquesta raça, en la primera dècada de segle XXI no quedaven més de 10.000 exemplars.

Per tota aquesta meravellosa ramaderia alguns ramaders han decidit realitzar les seves mudances a Colmenar Viejo i muntar les seves granges en aquest municipi.

Al costat de la ramaderia, l’explotació tradicional de l’granit, pòrfir, diabasa i altres roques en pedrera oberta, ha estat un dels mitjans d’ingrés habituals dels habitants que han realitzat mudances a Colmenar Viejo des de fa dècades.

A la Devesa de Navalvillar es troba el que antigament va ser una antiga mina de plata i coure.

Mudances a Colmenar Viejo: una mica d’història

L’origen del nom de la localitat, pel que sembla, es remunta segles enrere. Amb motiu de ser un lloc de pas de viatgers que anaven des d’Alcalá d’Henares a Segòvia, un vell apicultor va començar a oferir allotjament als viatgers que passaven pel camí. Alguns d’ells es van enamorar d’el lloc, i van optar per realitzar les seves mudances a Colmenar Viejo, o, millor dit, a «l’abellar d’el vell».

Sense cap dubte, de l’època que més restes s’han trobat és de l’Edat Mitjana, i més concretament de el període hispà-visigot (segle VI-segle VII). A Colmenar Vell, com en altres municipis de la zona, s’han trobat vestigis d’algunes comunitats rurals disperses.

Mudances a Colmenar Viejo
Mudances a Colmenar Viejo

Mudances a Colmenar Viejo: Tradicions

Pel que fa a festes i tradicions, mereix ressenyar “la festa de la vaqueta” que se celebra el 2 de febrer. Aquesta festa es remunta a mitjan el segle XIX, i fins i tot a l’antiguitat romana. Durant el Carnaval, els joves romans es disfressaven amb pells d’animals i banyes corrent després de les dones per simbolitzar la fertilitat passat l’hivern.

Actualment, les mares es reuneixen per vestir la vaqueta (una carcassa de fusta amb diverses “costelles” o pals folrats dels que pengen vistosos mocadors de seda). Una vegada que les vaquetes han “ballat” a la plaça, cadascuna torna d’on va sortir, on es la mata simbòlicament i es beu la seva sang.

Mudances a Colmenar Viejo
Mudances a Colmenar Viejo

A Colmenar Viejo també es dóna la benvinguda a la primavera, celebrant la Festa de la Maya, el dia 2 de Maig. Aquest esdeveniment, és una ofrena floral de llarga tradició històrica. Les veritables protagonistes aquest dia són les nenes, i les flors.