Història de les Mudances Sant Joan Despí

mudanzas sant joan despi

Història de les Mudances Sant Joan Despí

Amb la major part de terrenys de la vall baixa del Llobregat, l’actual terme municipal de Sant Joan Despí ha estat habitat des de l’antiguitat més remota, desmostrando la llarga trajectòria de les mudances Sant Joan Despí.

En l’època romana, es van realitzar mudances Sant Joan Despí, al terme diverses viles i masies dedicats a l’agricultura. Aquest sector era conegut en l’època amb el nom de Vico Miziano.

Mudances Sant Joan Despi
Mudances Sant Joan Despi

En l’Edat Mitjana, després de la invasió sarraïna, que va devastar i despoblar la comarca, a partir del segle X es va iniciar amb gran intensitat el procés de repoblament. Això va fer augmentar les mudances Sant Joan Despí. Exponent d’aquest impuls va ser la fundació de la parròquia de Sant Joan Baptista, documentada del segle XI.

Durant el decurs dels segles XV, XVI i XVII, la comarca Surio els efectes dels diferents episodis bèl·lics. A més, repetides epidèmies de pesta van assolar Catalunya, i van produir una baixada general de la població. Això també va provocar una disminució en les mudances Sant Joan Despí. L’economia seguia essent bàsicament agrícola, complementada amb la pesca al Llobregat.

Fins a mitjans de de al segle XVIII, el Camí Reial enllaçava Madrid i Barcelona i travessava la població. Durant el regnat de Carles III, es va construir una nova ruta. Això va ocasionar que Sant Joan Despí perdés la seva tradicional situació de poble de pas. Des de llavors, ha patit un relatiu aïllament que ha condicionat decisivament la seva evolució històrica.

Fins a l’any 1830 el municipi de Sant Joan Despí s’estenia a banda i banda del qual avui coneixem com el carrer del Bon Viatge. I seguia pel camí del Mig i pel carrer de Catalunya per anar a trobar-se amb el Despoblat i el raval de “Les Begudes”. Lloc on es dispersaven camps i masies, i on no era molt habitual detectar mudances Sant Joan Despí, a la zona.

A final del segle XIX neix l’eixample de Sant Joan Despí, entre els carrers de Torres i de Francesc Macià. És un traçat de línia recta, paral·lela a la línia del ferrocarril on alguns barcelonins van decidir realitzar les seves mudances Sant Joan Despí de les seves residències d’estiueig, cap al final del segle XIX i començament del XX.

Mudances Sant Joan Despi
Mudances Sant Joan Despi

Historia recent de les Mudances Sant Joan Despí

Durant les dècades de 1960 i 1970, el poble creixia, augmentant les mudances Sant Joan Despí de manera indiscriminada. L’any 1960 el municipi tenia 4.711 habitants i el 1970, 16.055. El barri de Les Planes va ser totalment edificat i el nucli antic va patir l’enderrocament de moltes finques. Aquestes, es van reconvertir en illes senceres de blocs d’habitatges. La majoria d’elles d’una estètica i confortabilitat molt allunyada dels estàndards de qualitat exigibles.

Mudances Sant Joan Despi
Mudances Sant Joan Despi

Si pensa mudar-se a aquesta preciosa localitat, no dubti en comptar amb Mudances Flippers. Som especialistes en mudances Sant Joan Despí, i tot tipus de mudances. Portem 35 anys canviant la teva vida.