Per a què s’utilitzen els contenidors?

Contenidors per a mudances

Per a què s’utilitzen els contenidors?

Es tracta de recipients de càrrega que s’empren justament en tasques de transport marítim. Encara que té més usos, l’ús més habitual del contenidors és per mudances o altres mercaderies que hagin de traslladar-se per la mateixa via. Així mateix, els contenidors s’utilitzen també en el món aeri i en el terrestre, entre altres usos que comentarem més a davant.

La característica dels contenidors per a mudances, és que poden utilitzar-se per a transportar objectes voluminosos o pesats, de manera que són ideals per a tot tipus de mudances o trasllats. Així mateix, es poden apilar en alçada fins a 5 unitats.

Són unitats estanques que protegeixen les mercaderies de la climatologia i que estan fabricades d’acord amb la normativa ISO. Trobem diferents mesures normalitzades que van des dels 6 als 12 metres de llarg.

Quant a la seva fabricació, els contenidors marítims es troben realitzats principalment en acer corrugat. Encara que molts es fabrica en altres materials com l’alumini i la fusta contraplacada, que es pot reforçar amb fibra de vidre. En la seva part interior, el recipient porta un recobriment especial anti-humitat. Amb això s’evita que les humitats afectin el contingut o el recipient en qüestió. Una altra característica dels contenidors és que, en cadascuna de les seves cantonades, es poden trobar twist locks (uns sistemes especials de fixació), que permeten que unes grues especials, els manipulin i carreguin, ja sigui en vaixells o camions.

El primer transport de mercaderies amb aquests mòduls, el va realitzar Malcom MacLean, el 26 d’abril de 1956. Realitzant el trajecte des de Nova York a Houston.

Les diferents mesures per a contenidors que podem trobar, segons normativa ISO són ​​les següents:

Mesures Contenidors
Mesures Contenidors

En Mudances Flippers tenim més de 40 anys d’experiència i podem ocupar-nos de facilitar-li els contenidors que necessiti per al transport i la seva manipulació. Ens encarreguem tant de l’servei de mudança, com de l’transport. Som una empresa especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid, i mudances a Barcelona.

Així mateix, intentem oferir un pressupost el més ajustat possible en cada cas i totalment personalitzat a el tipus de mudança sol·licitada. Comptem amb els mitjans tècnics i humans necessaris, en cada cas, perquè el client pugui despreocupar durant tot el procés.

Altres usos dels contenidors, a més de l’ús per mudances

Durant els últims anys empreses constructores han trobat un nou ús per als contenidors. Quin? Utilitzen aquests materials per construir cases. En temps de crisi, les cases-contenidor han estat una de les propostes arriscades. Una manera de construir relativament barata, ràpida i testada des de fa molts anys en diferents països, així que la casa contenidor pot ser una opció molt vàlida.

És curiós que en països del nord d’Europa amb climes més extrems s’utilitzin com una opció vàlida la construcció d’habitatges contenidor i un país com Espanya amb un clima més temperat, es desestimi l’ocupació de contenidors possiblement per l’arrelament de la cultura del totxo propi, encara que hem de reconèixer que davant la crisi, la cases amb contenidors, s’estan convertint en una possibilitat que molts clients abans rebutjarien directament i que a dia d’avui pren força l’alternativa.

Contenidors

Contenidors
Contenidors – Cases