Mudances a Villaviciosa de Odon

Mudances a Villaviciosa de Odon

Mudances a Villaviciosa de Odon

Villaviciosa de Odón es troba a 20 km de Madrid, al límit de l’àrea metropolitana i al costat del riu Guadarrama (molt a prop de la pineda de Prado Redondo Monte i Boadilla).

El més destacable del municipi és la notable qualitat mediambiental. Aquesta és una de les raons per les quals les mudances a Villaviciosa de Odón han anat en augment durant aquestes últimes dècades, per totes aquelles persones que han volgut fugir de l’enrenou de l’urbs.

També és possible trobar molts estudiants del campus de la Universitat Europea de Madrid que han executat les seves mudances a Villaviciosa de Odón, ja que aquest centre privat d’ensenyament superior està situat a la zona.

L’espai públic a Villaviciosa s’ha dissenyat com a museu a l’aire lliure. El municipi està ben dotat de parcs i zones verdes, on abunden escultures d’artistes locals i formidables escultors espanyols de la segona meitat del segle XX, que adornen places, jardins i passejades. S’ha convertit en un museu obert al públic on tots aquells que han realitzat les seves mudances a Villaviciosa de Odón podran gaudir les vint-i-quatre hores del dia.

Mudances a Villaviciosa de Odón i la seva història

El seu curiós nom, segons alguns erudits, és atribuït segons la seva arrel “viciosa”, a l’abundància, proveïda i deliciosa.

Segons restes arqueològiques trobades, les primeres mudances a Villaviciosa de Odón provenen del període tardorromà, al segle III. Fent-se més presents durant lèpoca visigòtica.

Mudances a Villaviciosa de Odon

La notícia més antiga documentada sobre les mudances a Villaviciosa de Odón i la seva població a l’actual territori del municipi, és l’establiment d’un poblat àrab, citat pel cronista Ibn Hayyan l’any 939. Aquest poblat es deia Calatalifa, essent la ciutat enterrada més desconeguda del Madrid àrab.

El 1459, apareix un document, referit a una compravenda de terrenys, on figura el nom d’Odón. I a finals d’aquest segle apareix, novament, el nom d’Odón, quan els Reis Catòlics van separar la població de la jurisdicció de Segòvia.

Al regnat de Felip V, després de la Guerra de Successió, Villaviciosa va adquirir el seu nom definitiu. Va ser llavors quan les mudances a Villaviciosa de Odón van començar a tenir un pes específic rellevant entre la noblesa i la reialesa d’Espanya.

Mudances a Villaviciosa de Odón gràcies a la Natura del seu entorn

La localitat està situada en un espai protegit per la Comunitat de Madrid, al Parc regional del curs mitjà del riu Guadarrama. Aquesta particularitat ha portat moltes famílies amants de la Natura a executar les seves mudances a Villaviciosa de Odón. D’aquesta manera, podeu gaudir del seu entorn i fer llargues passejades en les estones d’oci.

Avui dia, es pot localitzar al municipi un paisatge heretat on s’intercalen diferents extensions d’alzinars, pinedes, matolls variats, deveses, boscos de ribera, sotos, cultius de secà, hortes, pastures, jardins i zones urbanitzades.

Mudances a Villaviciosa de Odon

A primera vista, podríem afirmar que ens trobem davant d’un mitjà molt empobrit respecte a l’estat primitiu, però ben al contrari. El fet de trobar-nos davant d’aquest conglomerat permet l’aparició d’altres ecosistemes diferents amb una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que no existirien d’una altra manera.

Mudances a Villaviciosa de Odón i algunes curiositats

Tots aquells que han realitzat les seves Mudances a Villaviciosa d’Odón els últims anys, amants de la falconeria o les aus, han quedat meravellats per la cria del xoriguer. Aquest petit falcó migrador i colonial ha tornat a criar de manera natural. Com? Gràcies a un programa de reintroducció en captivitat després de 40 anys. La seva població es va veure delmada pels efectes secundaris de pesticides utilitzats sense mesura i control.

Com a singularitats gastronòmiques, es poden trobar al municipi les famoses maduixes d’Aranjuez. Expliquen que Felip V les va importar, i va manar plantar les primeres llavors; posteriorment, van ser portades a Aranjuez.

Aquesta no és l’única singularitat gastronòmica amagada a la memòria del municipi. Al segle XIX, quan el xampany embriagava les festes parisenques, el llavors ambaixador espanyol a París, el vilaodonès don Francisco Campuzano, va plantar a les terres de la localitat ceps comprats a Reims. Resultant un magnífic brou escumós, pioner a Espanya.

Si ja t’has enamorat del municipi i desitges realitzar les teves mudances a Villaviciosa de Odón, Mudanzas Flippers, posa a la teva disposició els seus mitjans tècnics i humans, per dur-les a terme amb la màxima rapidesa i garanties. També pots confiar en aquesta empresa de mudances per mudances a Barcelona o mudances internacionals.