Mudances a Badalona

mudanzas badalona

Mudances a Badalona

Badalona és a només 10 km de Barcelona i és una de les ciutats mediterrànies més antigues i amb més història de Catalunya.

Badalona és una ciutat de 21 km amb 5 km de platja. S´estén des del nivell de mar fins als 465m d´altitud. A més, es troba envoltada al nord-est per l’espai abrupte de la Serralada de Marina, el pulmó verd de la ciutat, on trobar un interessant llegat històric i patrimonial d’aquelles mudances a Badalona d’abans.

Es troba a 28 km de l’aeroport del Prat i està molt ben comunicada tant amb els municipis veïns com amb la capital, Barcelona. Així mateix, disposa d’un clima subhumit amb hiverns poc freds i estius secs. Tant per les seves comunicacions, com per la benvolença del seu clima, les mudances a Badalona són el nostre pa de cada dia, ja que és una ciutat costanera que atrau centenars de persones des de fa més de 2.000 anys.

Podem afirmar que les mudances a Badalona són presents des de l’època romana i això la converteix en una de les ciutats més antigues de Catalunya. Disposa d’un llegat esplendorós, amb llocs interessants per visitar com:

  • La Baètol romana, amb un total de 3.400m2 de restes arqueològiques
  • La casa dels Dofins
  • El Jardí de Cinquè Liccini o el conducte daigües.

Les mudances a Badalona també van arribar de la mà de l?agricultura i la pesca. A la zona nord, a data d’avui, encara hi ha masies medievals construïdes com a resultat de les mudances a Badalona en la seva essència més rural; acompanyades del monestir de Sant Jeroni de l’Arrayán, Monument Historicoartístic d’Interès Nacional.

La major esplendor de les mudances a Badalona va arribar de la mà del modernisme, que va incidir en l’augment de població al municipi i la implantació d’indústries com la fàbrica Anís del Mono, o la construcció del Pont del petroli, tots dos, emblemes de la ciutat.

Mudances a Badalona

Mudances a Badalona i la seva ciutat romana

La ciutat va ser fundada al segle I AC, gràcies al seu enclavament privilegiat entre el mar i la muntanya. Va arribar a ser una important fundació romana dins de la província de la Hispània Tarraconensis.

La ciutat estava emmurallada i la seva principal activitat econòmica era la producció i exportació del vi.

Actualment disposa de visites guiades que podran gaudir tots aquells visitants i els que han fet les seves mudances a Badalona i volen conèixer la història de la seva ciutat.

En aquesta visita s’hi vaig poder conèixer com era, com es vivia, hàbits i costums d’una ciutat romana.

Mudances a Badalona: descobreix la teva ciutat

Mudances a Badalona

Fàbrica Anís del Mono

Fundada el 1868 pels germans Bosch, ha esdevingut la fàbrica d’anissats més important de Badalona. La visita que ofereixen permet conèixer el sistema de producció artesanal utilitzat des de fa més de 130 anys, que ha convertit aquest licor en un dels més populars del món.

Tots aquells que han realitzat les seves mudances a Badalona, ​​o hi han nascut, destaquen la visita per la seva importància patrimonial. Per això val la pena descobrir les seves sales modernistes de destil·lació, l’arxiu i el despatx del gerent.

Masia de Can Miravitges

Aquest mas d’origen medieval va ser reformat entre els segles XVII i XVIII. La seva visita permet conèixer l’antiga vida del camperol que havia realitzat les seves mudances a Badalona i les repercussions de les transformacions del camp català en aquella època.

Badalona és una ciutat amb molts racons per descobrir. Badalona és antiga i moderna, verda i blava; on sempre hi ha alguna cosa a fer, alguna cosa a conèixer i alguna cosa a gaudir. Badalona és cultura, i si finalment decideixes formar part d’aquells que decideixen fer les seves mudances a Badalona, ​​Mudanzas Flippers Int., t’ho posa fàcil per poder gaudir de la popular Crema del Dimoni, la nit del 10 de maig; la Sardinada “a baix a mar”; la Festa de les Migas, visitar el festival internacional de curtmetratges Filmets; el festival de música Blues i Ritmos o gaudir de festa major el 15 d’agost amb la trobada de sardanes, correfocs, balls de gegants i molt més.

Per aquestes i per moltes altres raons, si estàs pensant en realitzar mudances Badalona, ​​no dubtis a comptar amb Mudanzas Flippers, fa 40 anys que canviem la teva vida. I si estàs pensant en fer mudances internacionals, mudances a Madrid o un altre tipus de mudances a Barcelona, ​​confiï a Flippers.