Mudances amb nens: Més Consells

Mudanzas con niños

Mudances amb nens: Més Consells

En Mudances Flippers creiem que les mudances amb nens és un tema que no ens hem de prendre a la lleugera o “sobre la marxa”. Per descomptat també influeix molt l’edat dels nens i el destí a què anem a mudar-nos. No són iguals les mudances nacionals que les mudances internacionals. Ni tampoc es requereixen els mateixos serveis si són mudances a Barcelona o mudances a Madrid, dues de les grans ciutats d’Espanya.

Tips per dur a terme mudances amb nens

Els nens, emocionalment solen ser més sensibles que els adults. Si per a un adult, mudar-se pot estresarle i afectar fins i tot psicològicament, a un nen encara més, sobretot perquè en moltes ocasions el trasllat porta implícit deixar enrere amics, companys i vivències. Sobretot, si es canvia de ciutat o de país.

Abans d’emprendre els tràmits de la mudança és molt recomanable habar amb els nens i veure alguna pel·lícula o llegir algun conte on en la trama principal sigui present la mudança de la família. Algunes d’aquestes pel·lícules poden ser: de l’Revés, Toy Story, ET, els Goonies …

També hi ha alguns contes que ajudaran a abordar aquest tema com “El dia de mudança per Tigger”, on a l’protagonista li sorgeixen un munt de preguntes com: ¿Vindran els seus amics a jugar amb ell ?, Podrà dur les seves coses preferides? .. . d’aquesta manera, el nen podrà veure reflectit en el protagonista d’el conte i fer-li més suportable el nerviosisme inicial que la mudança amb nens li pot produir. Així mateix, podrà resoldre aquests dubtes que a qualsevol nen és normal que li sorgeixin davant la imminent marxa de la casa on ha estat vivint. Un altre títol interessant i totalment recomanable és “Otto es muda a Villacuadrado”. Aquest està pensat per als nens que es traslladen a Vila quadrat una altra ciutat, i canviar d’escola.

Mudances amb nens
Mudances amb nens

Les mudances amb nens es compliquen quan l’edat dels mateixos ha arribat a l’adolescència. Amb aquest canvi deixaran enrere amics, companys, relacions i els allunyarà de la seva zona de confort. És per això, que caldrà crear un pla per intentar minimitzar l’impacte que la notícia tindrà en ells. És totalment necessari ser transparent i obert. Es recomana fer-lo partícip en aquest canvi de vida. Per exemple:

  • Que pugui triar les dates perquè ell prèviament s’hagi pogut organitzar i acomiadar de les seves amistats
  • Implicar-lo en el procés d’embalatge dels seus efectes
  • I sobretot fomentar el diàleg en la família.

Per als més petits de la casa, si són menors de 3 anys, serà més senzill ja que són més flexibles. Només s’haurà de tenir en compte que a l’arribar a destí és possible que el nen se senti una mica desorientat. Cal no oblidar que els nens perceben en tot moment el nerviosisme familiar. Pel que la millor recomanació és mantenir la calma i intentar transmetre la major serenitat possible per, que mentre es dugui a terme la mudança amb nens, el petit no percebi estrès. Així ens assegurarem la tranquil·litat familiar.

Sempre es recomana contractar els serveis d’una empresa especialitzada, però en si necessitem executar una mudança amb nens, serà molt millor delegar aquesta tasca a una empresa de prestigi com la nostra Flippers Int. D’aquesta manera, tindrem més temps per dedicar als nostres fills i evitar transmetre’ls nerviosisme mentre duri tot el procés de mudança.

L’època de l’any que sol haver-hi més mudances amb nens és a l’estiu, ja que els pares aprofiten aquestes dates per poder començar el curs escolar a la nova residència i pertorbar en la menor manera possible el curs i evitar problemes d’adaptació.

Per què és complicat mudar-se amb nens?

Les mudances amb nens són més complicades perquè no només es tracta de traslladar caixes i mobles, sinó que, per a ells, és un canvi de vida, de col·legi i amistats en què fem partícip a el menor, i haurà d’aprendre a deixar enrere la seva vida . És per això, que no ens cansarem de repetir que és imprescindible parlar amb ells amb temps. I no només això, també fer-los entendre tots els motius que ens porten a traslladar-nos. Així, es podrà evitar, en la mesura del possible, la seva oposició a l’canvi de domicili, sobretot si canviem de ciutat o país.

De vegades, les mudances amb nens produeixen inseguretat en el menor ja que un canvi tan important, afecta fins a l’adult; per tant, hem de imaginar com això pot afectar un nen, i més depenent de la seva edat.

Si és possible, és recomanable visitar l’habitatge de destinació i el nou col·legi, per intentar mitigar la seva angoixa, i aprofitar per explicar-li les noves apassionants experiències que els esperaran en el seu nou destí.

Mudances amb nens

Mudances amb nens i les seves reaccions habituals

És habitual trobar-nos amb tres escenaris possibles:

  • Xantatge emocional: plors, tristesa, mal estar general de la forma més evident possible.
  • Rebel·lia: posar-se en contra dels pares negant-se a tot trasllat
  • Actitud infantil: retorn als seus primers anys de vida, amb actitud de nen petit.