Mudances Granollers

Mudances Granollers

Mudances Granollers

Granollers és la capital i la ciutat més poblada de la comarca del Vallès Oriental. És a 30 quilòmetres del centre de Barcelona, ​​al costat del Parc Natural del Montseny. Així mateix, és també molt a prop de les belles platges de la Costa del Maresme.

La seva situació privilegiada i les seves excel·lents connexions fan d’aquesta ciutat la destinació ideal per gestionar mudances Granollers.

Actualment, Granollers centra la seva economia del comerç i de les indústries, encara que a la part sud del terme, el paratge de Palou encara conserva zones agrícoles. Gràcies a aquesta varietat de sectors que abasta la seva economia, ha afavorit l’augment de la seva població i, per tant, les mudances Granollers.

Edificis emblemàtics de Granollers

Aquesta ciutat té una arquitectura destacable, com ara l’edifici de La Porxada o l’Hospital.

La Porxada és un edifici renaixentista que antigament servia per allotjar el gra durant els dies de mercat. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat.​ Es va inaugurar l’any 1587. L’edifici té unes dimensions de 24 metres de llargada per 15,65 d’amplada, format per 15 columnes toscanes que suporten una teulada de quatre vessants. Aquest edifici és considerat un emblema per tots aquells que han fet mudances Granollers.

L’antic Hospital de Santo Domingo, ara Sala Francesc Tarafa, un exemple d’arquitectura gòtica restaurada, és al carrer de Corró.

A partir de l´any 1040 ja s´esmenta el mercat de Granollers. Durant els segles XIII, XIV i XV, l’Església, el senyor feudal de la Roca i la Corona es van disputar el territori de la ciutat. Aquesta contínua situació de canvi, va fer que els granollerins recaptessin 10.000 florins perquè el rei Alfons IV comprés la vila i la incorporés definitivament a la Corona. En aquesta època va ser un gran moment per a les mudances Granollers. Per què? Perquè van augmentar la població i van posar al mapa una ciutat, fins aleshores per molts, desconeguda.

Mudances Granollers

Mudances Granollers a partir del segle XIX

A mitjan segle XIX, ja en plena Revolució industrial, l’activitat econòmica de la capital del Vallès Oriental va anar evolucionant a partir del desenvolupament de les vies de comunicació i es va convertir gradualment en una ciutat més industrialitzada i comercial, més que no pas agrícola. Les principals causes d’aquesta gran evolució va ser gràcies a la inauguració del nou traçat de la carretera de Barcelona a Vic (1848) i posteriorment l’arribada de les dues línies de tren (1854 i 1876). A partir d’aquell moment, les mudances Granollers van augmentar perquè moltes persones que residien en pobles propers dedicats bàsicament a l’agricultura, van decidir traslladar-se i canviar d’ocupació i sector.

A principis del segle XX, es van incorporar a Granollers el Lledoner (1922), i el municipi de Palou (1928), augmentant la població i les mudances Granollers, i consolidant la configuració longitudinal amb la carretera actual com a eix principal.

Mudances Granollers

Mudances Granollers a la vista? Destaquem alguns dels seus productes gastronòmics

Val la pena destacar la gastronomia de Granollers, i així podran confirmar tots aquells que han fet les seves mudances Granollers. El més destacable, sens dubte, són els “Esmorzars de Forquilla” (esmorzars de forquilla), que són una gran tradició en diversos establiments de la ciutat i de la comarca, que consisteix en un bon esmorzar de plat.

La tradició marca que el dia de mercat, els dijous, pagesos, comerciants i clientela variada, participin en tertúlies esmorzant els seus “esmorzars de forquilla”. Aquesta tradició s’ha traslladat a molts dels que recentment han realitzat les seves mudances a Granollers, a seguir amb els esmorzars copiosos, encara que traslladats majoritàriament als dies festius.

D’altra banda, cal destacar com a part de la seva gastronomia “El Rajol de Festa Major”. És un dolç típic de la ciutat, fet de pasta de pasta de full, farcit de tòfona i praliné d’avellana. Aquest cop molt més modern, des del 1994.

Per a tots aquells interessats en executar les mudances Granollers, l’empresa de mudances Flippers, posa a disposició de tots ells els seus serveis especialitzats en trasllats i mudances, amb 40 anys d’experiència. Podran fer molt més senzill el procés de tots aquells que decideixin fer el pas de traslladar-se a la capital del Vallès Oriental.