Mudances a Alcobendas, descobrint la localitat

mudanzas en alcobendas

Mudances a Alcobendas, descobrint la localitat

Si està pensant en mudar-se a Alcobendas, no dubti en contactar amb Flippers. Una empresa de mudances amb més de 40 anys d’experiència en aquest sector. Especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid, i mudances a Barcelona.

Alcobendas és un municipi de la Comunitat de Madrid, situat a 15 km al nord de la capital. Actualment disposa una població d’uns 117.000 habitants.

El municipi d’Alcobendas limita amb els municipis de Palaracos de Jarama i Sant Sebastià dels Reis. Amb aquest darrer, històricament, han format un continu urbà, tan sols, i són separats per dos carrers continus: l’avinguda de Madrid i l’avinguda d’Espanya. Actualment, i gràcies al creixement del municipi, i per tant, de les mudances a Alcobendas realitzades durant els darrers anys, també comparteixen, el Carrer Cap de Gata i l’Avinguda de l’Albufera.

Cal destacar que Alcobendas és un dels quatre municipis que forma un continu urbà des de districte Fuencarral-El Pardo amb la capital, juntament amb Majadahonda, Pozuelo de Alarcón i Coslada.

Això ho poden confirmar tots aquells que han realitzat les seves mudances a Alcobendas i els que passin per la carretera M-603 (Fuencarral a Alcobendas).

El municipi comparteix el Mont de Valdelatas amb Madrid, i forma part del Parc regional de la Conca Alta del Manzanares. Aquesta és una de les zones més freqüentades per aquells que han realitzat les seves mudances a Alcobendas i desitgen trencar amb la monotonia de la ciutat.

Aquesta localitat ha experimentat un gran apogeu econòmic des de mitjans del segle XX, i les mudances a Alcobendas s’han incrementat sobretot des de la inauguració d’importants centres comercials i la creació de dos destacables polígons industrials.

També compta amb dos parcs empresarials: La Moraleja i Arroyo de la Vega. De fet, moltes empreses han executat les seves mudances a Alcobendas, sobretot aquelles especialitzades en les noves tecnologies.

Mudances a Alcobendas: La Moraleja

La Moraleja és una urbanització residencial situada al municipi, on les mudances a Alcobendas solen ser a imponents residències. Això l’han convertit en una de les urbanitzacions amb més renda per càpita de tot Espanya.

A La Moraleja es pot accedir amb transport públic mitjançant el metro o autobusos.

Els habitatges del conjunt de la urbanització són de tipus unifamiliar aïllat i vuit conjunts de zones d’urbanitzacions amb xalets adossats, apariats i independents.

La urbanització de La Moraleja disposa de càmeres de trànsit per vigilar els carrers i controlar la velocitat dels cotxes a la zona. A més, disposa del vostre servei de vigilància 24 hores amb sistema d’alarmes; que intenta dissuadir del robatori amb aplanament de morada. Sobretot, els adreçats a les residències de futbolistes, que han fet realitat les seves mudances a Alcobendas, a través d’empreses de mudances consolidades, com ara Mudanzas Flippers Int.

Mudances a Alcobendas
Mudances a Alcobendas

Història de les Mudances a Alcobendas

L’origen del municipi és d’origen incert. Se cita per primera vegada l’any 1208, pel rei Alfons VIII de Castella, en donar-se límits entre Madrid i Segòvia.

Va ser un llogaret de l’alfoz de Madrid fins a l’any 1369, quan Enric II la va cedir a Pedro González de Mendoza, en premi pel seu suport en la guerra contra el seu germà Pedro I.

La jurisdicció dels senyors d’Alcobendas no arribava més enllà del perímetre del mas del poble. Els camps del voltant pertanyien a Madrid, per la qual cosa tots alcobendanos havien de suportar una doble càrrega impositiva, pitjant davant del seu senyor i també davant la vila de Madrid.

Aquesta sobrecàrrega tributària, acompanyada d’una tirànica actitud per part del seu senyor, Juan Arias Dávila, va motivar les mudances a Alcobendas al costat del turó de la jurisdicció de Madrid havent de sol·licitar veïnatge al seu consell. Així va néixer Sant Sebastià dels Reis l’any 1492, i així van començar les animadversions entre els habitants d’un i altre poble, sembrant querelles i plets, durant segles, a les instàncies judicials.

Al segle XVII, les mudances a Alcobendas de creients, es van multiplicar. El municipi va viure dos extraordinaris i famosos miracles certificats:

  • La sudoració del Crist de la columna el 1646
  • I la multiplicació del vi d’una petita gerra el 1677.

Al segle XX la guerra civil i els seus anys de postguerra, van delmar les mudances a Alcobendas, fins arribats els anys 70. Va ser llavors, quan les mudances a Alcobendas es van multiplicar per 12 respecte als anys 40. Per què va ser? Va ser degut a l’èxode rural que es va produir al nostre país.