Mudances a Tarragona, tota una localitat històrica

Mudances a Tarragona

Mudances a Tarragona, tota una localitat històrica

Tarragona és una ciutat catalana de la província de Tarragona. Durant l’època de l’Imperi romà va ser una de les principals ciutats de la península ibèrica, ia la seva capital es van aglutinar la gran majoria de les mudances a Tarragona.

Es troba a la riba del Mediterrani a la Costa Daurada, on les platges són d’aigües càlides. Disposa de centres d´esbarjo, tradició històrica i patrimoni artístic, que la converteixen en un centre d´atracció turística de primer ordre. És per això que les mudances a Tarragona, són presents tant en habitatges de residència habitual, com de segona residència per a estiuejants, on Mudanzas Flippers Int., tenen presència destacable a la ciutat.

L’any 2000, el conjunt arqueològic de Tarraco, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Mudances a Tarragona: Record de la Tarraco romana

El terme municipal va estar poblat en temps preromans pels ibers. Aquests van tenir contacte comercial amb els grecs i fenicis, que van executar les seves mudances a Tarragona, establint-se a la costa. S’han trobat troballes de colonització des del segle V aC C.

Durant la segona guerra púnica, és esmentada Tarraco per primera vegada.

El 476, després de la caiguda de l’Imperi romà, Tàrraco va ser ocupada pels visigots i el rei Eurico, que van executar les seves mudances a Tarragona amb posterioritat als romans. Encara que no hi ha evidència de destrucció, sembla que la captura de la ciutat va ser relativament tranquil·la. És molt possible que els visigots es fessin càrrec de les estructures de la ciutat imposant una classe superior delegada, ja que les tombes cristianes d’aquest període així semblen confirmar-ho.

Tot i això, va continuar la decadència de la ciutat, disminuint les mudances a Tarragona. Alhora, es va generar una pèrdua progressiva de població i de la seva activitat econòmica.

Mudances a Tarragona Tarraco Imperial

Història de les mudances a Tarragona: El Serrallo i els seus camins

El Serrallo

Tarragona té una tradició pesquera documentada des del segle XIII. Al segle XIV es documenten les primeres botigues de mar (barraques de fusta on els pescadors van realitzar les seves mudances a Tarragona, i també utilitzades com a magatzem) a la platja de Miracle i, més endavant, a prop de la desembocadura del riu Francolí.

Durant el segle XVIII, la majoria de persones que vivien de la pesca i van executar les mudances a Tarragona, es van traslladar a la Part Alta. Els més pobres van executar les mudances en unes barraques a la llavors anomenada platja Lazareto, davant del carrer del Mar.

A finals del segle XVIII, es va projectar la construcció del barri de la Marina a la Part Baixa de la ciutat, i al segle XIX es va iniciar el barri dels pescadors de Tarragona: El Serrallo.

La construcció de la línia de ferrocarril Tarragona-Reus-Montblanc-Lleida i l’ampliació del Port de Tarragona van obligar a desplaçar les cases dels pescadors del carrer del Mar, havent d’executar les seves forçoses mudances a Tarragona fins a la zona actual del barri, entre el port, la via del tren i la zona del Francolí.

Actualment, la zona del Serrallo s’ha convertit en un punt de referència, gràcies a la seva gran oferta gastronòmica i la seva privilegiada situació, cerquíssima del mar.

L?activitat comercial del barri arrossega una trajectòria centenària. Pares, fills i néts de pescadors han seguit la tradició professional dels seus avantpassats, mantenint l’essència marinera serrallenca dels seus comerços i restaurants, fent gaudir del barri a tots aquells que han executat les mudances a Tarragona i als seus visitants.

Camins de Tarragona

Els camins de Tarragona guarden els secrets de la seva història: gent humil, pagesos que baixaven a comprar al mercat, els que transitaven, les noies que servien en grans masies o els nens que vendrien peix.

Camins per on, de matinada arribava el gel de les muntanyes de Prades. Aquest era utilitzat per baixar la febre dels malalts o per preparar granissats barrejats amb aiguardent. I els mateixos camins per on també van arribar els soldats francesos… En definitiva, camins que expliquen històries i són tan vells com la mateixa ciutat. Avui dia en podem continuar gaudint, tant si hem executat les nostres mudances a Tarragona o simplement estem de visita.

Mudances a Tarragona Cala Jovera

Si està pensant en mudar-se a Tarragona, no dubteu a comptar amb l’empresa de mudances Flippers, amb més de 40 anys d’experiència. Especialistes també en un altre tipus de mudances a Barcelona, mudances a Madrid o mudances internacionals.