Mudances a Terrassa: una ciutat amb activitat cultural

mudanzas en terrassa

Mudances a Terrassa: una ciutat amb activitat cultural

La ciutat, hereva d’un ric patrimoni medieval, modernista i industrial, compta amb una extensa xarxa de biblioteques. Entre elles, la moderna Biblioteca Central de Terrassa, que recull el llegat, entre d’altres, de la històrica Biblioteca Soler i Palet.

El Museu de Terrassa,  compta amb diverses seccions:

  • Castell Cartoixa de Vallparadís, al Parc de Vallparadís
  • Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere, a l’antic poble de Sant Pere
  • Casa Alegre de Sagrera, casa modernista al carrer de la Font Vella
  • Torre del Palau, a la plaça Vella, únic vestigi del castell palau de Terrassa
  • Centre d’interpretació de la vila medieval de Terrassa
  • El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, instal·lat a l’antic vapor Aymeric, Amat i Jover.

Mudances a Terrassa i la Festa Major

La Festa Major de Terrassa se celebra el primer diumenge després de Sant Pere i dura de divendres a dimecres. El diumenge és el dia central, quan té lloc la festa “castellera” al Raval de Montserrat. Se celebra en honor dels sants patrons de la ciutat, que són sant Pere, sant Cristòfol i sant Valentí. Tothom que ha decidit realitzar mudances a Terrassa pot gaudir d’aquesta festa.

Mudances Terrassa

Mudances a Terrassa: Fira Modernista

El mes de maig de 2003 es va celebrar la primera Fira Modernista de Terrassa, que reproduïa l’ambient de la ciutat al primer terç del segle XX. Es recuperava la tradició medieval de la fira de primavera i es barrejava amb l’ànima modernista i de les indústries que havien decidit traslladar-se a Terrassa. Aquest esdeveniment cultural, turístic i comercial únic a Catalunya, el 2006 va rebre la qualificació de Fira d’Interès Turístic a Catalunya atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Mudances a Terrassa

Mudances a Terrassa: Ciutat castellera

“La colla dels Minyons de Terrassa”, fundada el 1979 per Josep Antoni Falcato, és una de les principals del país. Aquest fet, s’ha produït en les últimes dècades, l’augment d’aquest col·lectiu aficionat a aquest llegat cultural, realitzant mudances a Terrassa i poder gaudir d’aquesta tradició.

Mudances a Terrassa

Mudances a Terrassa i la música

La música és força present a la ciutat. Cal destacar el gran nombre de grups musicals que hi ha, així com el Festival de Jazz, que s’hi organitza anualment des del 1982.

Mudances a Terrassa

Mudances a Terrassa: Barri de Sant Pere

Sant Pere és un barri on moltes famílies en les últimes dècades, han decidit fer realitat els seus mudances a Terrassa. Ocupa l’extrem sud-oriental del districte 5 o nord-oest, travessat pels torrents de Sant Lleïr, Vallparadís i Montner.

Mudances a Terrassa: Història del Barri de Sant Pere

Quan es va produir l’annexió a la ciutat del poble de Sant Pere de Terrassa a 1904, el nucli originari (el que avui és el barri denominat l’Antic Poble de Sant Pere) es va estendre cap al nord. A més, va ocupar les terres d’en Salari i de Vileta i dels antics masos de Can Tusell, Can Fatjó i Can Pous. Des de llavors fins avui dia, han anat en augment les mudances a Terrassa.

Mudances a Terrassa

Mudances a Terrassa i el “Ball de la Papallona”

La festa major és en la segona Pasqua. Un dels elements més curiosos d’aquesta celebració anual és el ball de la Papallona, una figura de bestiari creada el 1992 que tira aigua en comptes de foc.

La Papallona és una bèstia singular i molt diferent de les que es poden veure dins el món del bestiari festiu català. La papallona sorprèn per la seva alçada, originalitat i els seus colors.

La Bèstia consta de dues parts: el tronc i la papallona. La papallona es munta sobre del tronc i es fixa molt fort. Si volem fer moure la bestiola, una persona ha de passar dins el tronc com si d’un gegant es tractés. Un cop dins, aquest podrà moure a la bestiola, alhora que tira aigua. Com? A través d’una petita mànega que està connectada a un dipòsit d’aigua que es pot posar i treure dins el tronc.

Aquesta festa popular ha estat un afegit més a l’encant de la ciutat, que ha promogut les mudances a Terrassa, entre d’altres.

Mudances a Terrassa

Mudances a Terrassa i els “Tocats de l’ala”

Els “Tocats de l’ala” és el grup de músics de la Papallona. Un grup format amb els anys i que va creixent tant nombre de músics com de repertori.

El grup es va formar amb l’arribada d’alguns “grallers” dels Castellers de Terrassa que compartien l’activitat en les dues entitats. Anys més tard la papallona i els Tabalers de Terrassa es van unir i això va fer que el grup fos millorant. Amb el pas dels anys, cada vegada fos més gran amb l’arribada de nous “grallers” i “tabalers”. Molts d’ells han decidit fer les seves mudances a Terrassa per poder compaginar-ho tot millor.

Mudances a Terrassa  i els “Borinots”

Els Borinots són les persones que formen part del grup de La Papallona de Sant Pere i han fet els seus mudances a Terrassa. Cada membre té una tasca important dins del grup, la qual és vital per al bon funcionament d’aquest. Així, podem trobar Borinots que porten i guien a la bestiola, els que mullen, els que tiren confetti. Tots junts fan un bon desgavell. Des del primer dia, tots els Borinots vesteixen igual, amb un peto vermell.

T’has decidit ja a mudar-te a Terrassa? A Mudances Flippers portem 35 anys dedicant-nos a tot tipus de mudances. Pots deixar-ho a les nostres mans amb total tranquil·litat. Demani un pressupost gratis i sense compromís, trucant al 900.330.000 o omple la sol·licitud de pressupost. Ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.