Mudances Terrassa

Mudanzas Terrassa

Mudances Terrassa

Terrassa és una ciutat amb molta història i prova d’això és que les primeres mudances a Terrassa destacables estan datades des del neolític. Els ibers ja llavors la van denominar Egosa i la seva màxima esplendor, amb els romans, anomenant-la Egara. En l’actualitat, és la tercera ciutat més poblada de Catalunya, després de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, amb una població de prop de 230.000 habitants.

Terrassa es troba a uns escassos 30 km de Barcelona i és un important nus de comunicacions per carretera, autopista i ferrocarril. A més, disposa de diverses escoles universitàries i és seu de la diòcesi de Terrassa.

Per tot això, les mudances a Terrassa són habituals dia a dia, a causa de la proximitat amb la capital, les bones comunicacions i les infraestructures de què disposa.

Mudances a Terrassa i la revolució industrial

La indústria primerenca, va arrencar passada la postguerra de la Guerra de Successió, gràcies als industrials que van viatjar a França i els presoners de les tropes napoleòniques, aconseguint els anys de major producció entre 1796 i 1797.

Poc temps després, la maquinària va començar a produir-se al propi municipi. Aquest factor va fomentar el creixement de la indústria.

Entrat el segle XIX, Terrassa va ser una de les ciutats espanyoles on la Revolució Industrial va tenir més incidència, amb un gran nombre de fàbriques i indústries dedicades al tèxtil. Entre 1833 i 1870 es va desenvolupar pròpiament la industrialització de la ciutat, convertint-la en una ciutat industrial. Coneguda també com a “la ciutat de les màquines de vapor”. A conseqüència d’això, les mudances a Terrassa es van consolidar per gran part de la població que es traslladava a la recerca d’oportunitats laborals.

Avui encara perviuen molts edificis modernistes d’aquella època com:

 • El Vapor Aymerich, Amat i Jover, actualment acull el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
 • L’edifici de l’Ajuntament
 • L´Escola Industrial la Masia Freixa
 • El Mercat de la Independència
 • La Casa Alegre de Sagrera
 • El Gran Casino
 • I el Teatre Principal, entre d’altres.

Mudances a Terrassa: ciutat cultural

Terrassa actualment és hereva d’un ric patrimoni medieval, modernista i industrial. Disposa d’una extensa xarxa de biblioteques, com ara la moderna Biblioteca Central de Terrassa, que recull el llegat, entre d’altres, de la històrica Biblioteca Soler i Palet.

L’Ajuntament del municipi ofereix la Ruta industrial i modernista, on passejant per la ciutat i guiada per experts especialistes permet al visitant conèixer el conjunt modernista aplicat a l’arquitectura industrial més complet del món. Així mateix, es poden visitar llocs d’interès històric com:

 • La Casa Alegre de Sagrera, antic habitatge de la burgesia
 • El Vapor Aymerich, Amat i Jover (actualment el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya)
 • O la Masia Freixa, que ajudaran a comprendre aquest ric període històric i artístic pel que va passar la ciutat.

Mudances a Terrassa

També és possible visitar diversos museus i altres visites guiades:

 • Castell Cartoixa de Vallparadís, al Parc de Vallparadís
 • Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere, a l’antic poble de Sant Pere
 • Torre de Palau, a la plaça Vella, únic vestigi del castell palau de Terrassa
 • Centre d’interpretació de la vila medieval de Terrassa

Per a tots aquells que han realitzat les seves mudances a Terrassa i encara vulguin gaudir de més oferta cultural, cal destacar la importància del Jazz a la ciutat. Des de l’any 1982 s’organitza anualment el Festival de Jazz.

A més, una altra fira esperada cada any per tots aquells que resideixen de tota la vida al municipi, així com allò que acaben d’executar les seves mudances a Terrassa, és la Fira Modernista cada mes de maig. Des del 2003, durant la fira es reprodueix l’ambient de la ciutat al primer terç del segle XX, recuperant la tradició medieval de la fira de primavera, on es barrejava l’ànima modernista amb l’essència de la nova industrialització. Des del passat any 2006 aquesta fira cultural, turística i comercial ha rebut la qualificació de Fira d’Interès Turístic a Catalunya.

Una altra tradició catalana que es duu a terme a la ciutat, i que gaudeixen molt, sobretot els més petits d’aquells que fa poc que han realitzat les seves mudances a Terrassa, són els castellers (torre humana de diversos pisos d’alçada que es construeix des de fa més de dos-cents anys). A la ciutat disposen de la seva pròpia colla castellera, anomenada els Minyons de Terrassa, fundada el 1979, i s’ha convertit en les darreres dècades en una de les principals.

En definitiva, si té pensat fer qualsevol tipus de Mudances a Terrassa, no dubtis a demanar-nos ajuda, recorda que fa 40 anys que canviem la teva vida. I si penses en un altre tipus de mudances a Barcelona, ​​mudances a Madrid o mudances internacionals, també pot confiar en nosaltres.