Mudances Tres Cantos

Mudances Tres Cantos

Mudances Tres Cantos

Les mudances a Tres Cantos són gairebé una novetat, ja que és el municipi més jove de tots els que integra la Comunitat de Madrid; sorgit a partir de la segregació de la localitat veïna de Colmenar Viejo, el 1990.

Tres Cantos, es troba situat a 23 km al nord del centre de Madrid.

Gràcies a la seva privilegiada localització i al seu entorn de gran qualitat i alt valor ambiental que l’envolta, s’han multiplicat les mudances Tres Cantos, des de la seva creació.

Des dels seus inicis, el municipi ha patit un creixement vertiginós, a cavall de les mudances Tres Cantos. A causa principalment a:

  • La seva localització tranquil·la
  • La bona comunicació amb Madrid
  • I la perfecta planificació de la urbanització de les seves avingudes, carrers i parcs moderns: com l’avinguda dels Encuartes, amb l’Ajuntament, la Casa de Cultura i la font de la Peseta; el passeig de Viñuelas o la plaça i la font de la Solidaritat.

Un altre bon exemple de la seva urbanització és el Parc Central del municipi, que disposa d’una àmplia zona i un llac artificial preciós.

Un altre punt que ha afavorit les mudances Tres Cantos, de grans companyies aeroespacials, tecnològiques od’energia, al Parc Tecnològic de Madrid, és la seva puntera arquitectura i comunicació. Això ha afavorit la seva economia i sens dubte ha estat un atraient més per a la població interessada a fer mudances Tres Cantos a través d’empreses de mudances especialitzades com Mudances Flippers Int.

La localitat es troba situada al Camí de Santiago ia causa de la constància de l’Associació d’Amics del Camí de Santiago de Madrid, que el 1993 van fer reviure aquesta ruta, les mudances Tres Cantos s’han vist afavorides, ja que moltes de les persones que decideixen fer-la, s’enamoren del municipi i acaben fent realitat les seves mudances Tres Cantos.

Mudances Tres Cantos

Mudances Tres Cants: Passat i present

El nom del municipi, en la seva versió majoritàriament acceptada, és anomenat així perquè en el seu terme es produeix la intersecció de tres partions (cants) corresponents a les terres de Colmenar Viejo, a les de Madrid (Fuencarral i el Pardo) ia les de Viñuelas ; que coincideixen en tres vèrtexs: el de Valdeleganar (762,79 metres), el de Tres Cantos (759,93 metres) i el de la Marmota (791 metres), a Viñuelas.

Cal destacar que la major part del municipi de Tres Cantos, es troba enclavat al Parc Regional de la Conca Alta del Manzanares. Això la converteix en una de les ciutats amb més arbres per habitant. Val la pena destacar que ha estat guardonada moltes vegades per la seva neteja.

Tres Cantos va ser una de les Actuacions Urbanístiques Urgents previstes per a la descongestió de Madrid i Barcelona als anys 70. La intenció era crear una ciutat nova, seguint l’experiència de les New Towns angleses. Generant així mudances Tres Cantos d’unes 20.000 famílies, idea que a poc a poc s’aniria matisant, fins que el 1976 es va començar amb la construcció.

Les primeres mudances Tres Cantos van arribar l’any 1982, això sí, en condicions molt precàries als anomenats sectors Literats, Descobridors i Foresta.

L’11 de novembre de 1982 va néixer Maria, el primer habitant, fruit de les primeres mudances Tres Cantos.

Els següents nou anys, la ciutat va pertànyer a Colmenar Viejo, fins que el 21 de març de 1991 es va aprovar la seva segregació donant peu al nou municipi.

I actualment?

En l’actualitat, Tres Cantos compta amb diverses pomes, anomenades sectors, i la urbanització El Soto de Viñuelas.

Mudances Tres Cantos

A data d’avui, un dels factors que més ha fet incrementar les mudances Tres Cantos és la seva comunicació perfecta. L’estació de Rodalies que va des de Colmenar Viejo fins a Parla permet arribar a la Puerta del Sol en 29 minuts. I per altra banda, a Parla en menys de 1 hora.

El carril bici que va des de Montecarmelo (Madrid) fins a Colmenar Viejo, passa pel límit oest i està connectat amb les voreres bici de l’interior de la població. Gràcies a això, treballadors i estudiants es poden desplaçar diàriament tant a la Universitat Autònoma oa Colmenar Viejo.