Mudances Valdemoro, una localitat en creixement

mudanzas a valdemoro

Mudances Valdemoro, una localitat en creixement

Si estàs pensant en mudar-te a Valdemoro, no dubtis a contactar amb Flippers. Una empresa de mudances amb més de 40 anys dexperiència en aquest sector. Especialitzada en mudances internacionals, mudances a Madrid i mudances a Barcelona.

Valdemoro és una localitat situada al sud de la Comunitat de Madrid, a 25 quilòmetres de la capital, a la comarca castellana de la Sagra; tot i que generalment també se l’inclou a l’àrea metropolitana de Madrid.

A les darreres dècades ha patit un fort creixement demogràfic que ha fet augmentar les mudances a Valdemoro, gràcies a la proximitat a la capital, obligant a construir noves infraestructures de transport, educatives, sanitàries i de lleure.

La història recent del municipi es troba lligada a la Guàrdia Civil, ja que s’hi troba el centre de formació dels futurs membres del cos. Per això les mudances a Valdemoro d’aquest cos policial són habituals al municipi.

Per què es fan mudances a Valdemoro?

Valdemoro, actualment, brinda al visitant una interessant oferta de rutes ecològiques, lleure, esport alternatiu, cultura i patrimoni.

Tots aquells que hagin realitzat les seves mudances a Valdemoro i els seus visitants podran descobrir joies del barroc madrileny: de Goya, Bayeu o de Claudio Coello. Gaudir del seu interessant centre històric, el seu entorn natural atractiu, a més d’una gran oferta gastronòmica i de primer nivell.

Mudances a Valdemoro Tapes gastronomia

Mudances a Valdemoro i la seva història

La van fundar els moros, els primers a establir-se i executar les seves mudances a Valdemoro, anomenant-ho Valle del Miro.

Acabada la reconquesta, i després de les lluites protagonitzades pels bisbes de Segòvia i Palència acaben amb la incorporació de Valdemoro al consell segovià el 1190, amb l’afany pel domini de la terra, mitjançant un privilegi del rei Alfons VIII i comptant amb l’arbitratge del Papa Clement III.

Després de superar un període de decadència, al segle XVIII, les mudances a Valdemoro i la seva economia, van recuperar certa estabilitat gràcies a José Aguado Correa, que emparat en les noves doctrines de renovació industrial, va instal·lar una fàbrica de draps fins que tornaria la llum al municipi.

Mudances Valdemoro
Mudances Valdemoro

Gràcies a la línia de ferrocarril Madrid-Aranjuez, el 1851, va afavorir novament l’augment de mudances a Valdemoro. Més endavant, el 1856, es va inaugurar el Col·legi de Guàrdies Joves als antics solars de la fàbrica de draps. Això va modificar substancialment les característiques de la població fent augmentar les mudances d’estudiants d’aquest cos.

Després de la Guerra Civil, el municipi va trigar anys a recuperar-se. Fins als anys 70, amb l’expansió industrial i la proliferació de polígons industrials, que encara avui estan en funcionament. Fins avui, i amb el nou ressorgiment econòmic, que ha tingut notables conseqüències a la vida del municipi ia l’augment de mudances a Valdemoro.

Gaudir de la cultura i patrimoni si executem mudances a Valdemoro

Ermita del Santíssim Crist  de la Salut

De construcció barroca del S.XVIII. Originàriament va ser un Humilladero al S.XVII, situat a l’antic Camí Reial a Toledo.

Val la pena destacar el seu retaule barroc amb columnes salomòniques decorades amb fulles d’acant i raïms de parra; i el Crist de la Salut, realitzats tots dos el 1941, ja que la imatge original va ser destruïda durant la Guerra Civil.

Plaça de la Constitució

Es troba ubicada al centre de l’antic nucli urbà i és admirada per tots aquells que han executat les seves mudances a Valdemoro. És de forma rectangular i obeeix a la tradició arquitectònica castellana.

La porxada va tenir el seu origen amb la funció comercial i artesana a l’Edat Mitjana; per a la celebració de fires i mercats periòdics, ja que en estar protegit del sol i la pluja, permetia lactivitat al marge de la climatologia.

Font de la Vila

És un dels exemples més interessants de fonts barroques de Madrid, construïda per ordre del Duc de Lerma el 1605, època de més esplendor per a les mudances a Valdemoro, juntament amb l’actual.